Bewonersorganisatie en huurdersvereniging Wielewaal
Welkom op onze website

Veilig in de wijk

Nieuws


Terug naar overzicht

15-06-2016

Voorstellen

Inmiddels zijn wij al weer bijna 1,5 jaar gebiedsverantwoordelijke van de Wielewaal, maar het kan nooit kwaad om ons nog een keer voor te stellen. Wij zijn Thomas Schippers en Kim van der Stelt. Vanuit Basisteam Charlois, zijn wij gebiedsverantwoordelijk voor de Wielewaal, Heijplaat, het Zuiderpark en bedrijventerrein Charloisse Poort. De werkzaamheden die wij vervullen, komen overeen met die van een wijkagent. Wij doen dit 2 dagen per week, de andere diensten werken wij binnen het basisteam op o.a. de noodhulp.

Nadat wij in december 2014 gestart zijn, hebben we na verloop van tijd ook een spreekuur ingelast, op de tweede dinsdag van de maand van 10:00 uur tot 11:00 uur. Wij sluiten dan aan bij het koffiedrinken in de buurtpost. Maar wij hebben ook gemerkt dat het hier best druk kan zijn en dat het soms wenselijk is om mensen te spreken in een rustige ruimte. Deze ruimte hebben wij gevonden in de wijkwinkel. Tijdens het spreekuur is er altijd 1 van ons aanwezig en zal heen en weer lopen tussen de wijkwinkel en de buurtpost. Als u vragen heeft, loop even binnen en schiet ons aan!

De komende jaren gaat de Wielewaal een grote verandering doormaken. Iedereen krijgt hier mee te maken, u als bewoner, maar wij als politie ook. Juist in die periode is het belangrijk dat bewoners goed op elkaar letten en een oogje in het zeil houden. Een buurtpreventieteam kan daarbij ook helpen, zo’n team is namelijk de extra ogen en oren van de politie. Wij kunnen het simpelweg niet alleen.

Op woensdag 13 april is er een informatiebijeenkomst geweest voor een buurtpreventieteam. Er waren 26 bezoekers, wat uiteindelijk resulteerde in een groot aantal aanmeldingen. De komende weken zal de gemeente, in samenwerking met ons, voorbereidingen gaan treffen voor een bijeenkomst voor deze belangstellenden. Wij hopen dat er daadwerkelijk een buurtpreventieteam in de Wielewaal komt en dat wij samen met dat team en de bewoners de Wielewaal veilig kunnen houden.

Met vriendelijke groet,
Thomas Schippers, thomas.schippers@politie.nl
Kim van der Stelt, kim.van.der.stelt@politie.nlTerug naar overzicht