Bewonersorganisatie en huurdersvereniging Wielewaal
Welkom op onze website


Bewoners Wielewaal Rotterdam presenteren nieuwbouwplan

Bidboek plan “Van en Voor de Wielewaalers”
Bekijk hier de PDF

Addendum bidbook

Bekijk hier de PDF

Nieuws van en voor de Wielewaalers


Terug naar overzicht

15-06-2016

Van een Bewoner


Beste Wielewaalers,

Wielewaal Oost vordert gestaag alleen gaan we Q1 niet halen zoals gepland was. Dit heeft te maken met de nutsvoorzieningen die lopen uit. Zoals verwacht wordt begin juni de eerste woning opgeleverd en zoals de meeste wel weten is de volgorde van oplevering van de appartementen van boven naar beneden. Het eind is in zicht en kunnen we gauw genieten van onze schitterende appartementjes. Hoe trots mogen we zijn, iedereen die ik spreek zoals collega en vrienden allemaal zeggen ze dat het er schitterend uit ziet.

Ook de eengezinswoningen van Wielewaal Oost “fase 3” heeft een goede start gemaakt. Ik ben zelf niet bij de opening geweest maar ik heb hele goede berichten gehoord dat het goed geregeld was door Woonstad m.m.v Joke Broekzitter die alle aanwezigen heeft getrakteerd op een stukje “Taste of Wielewaal”.

Dat de gebouwen worden uitgerust met zonnepanelen vind ik een uitstekende keuze. Deze duurzame energiebron zal de lift en gebouwverlichting voeden. En zo gaat de nieuwe Wielewaal met zijn tijd mee.

En op het moment dat we kunnen genieten van onze appartementen zal er nog veel werk verzet gaan worden om al die grond weg te krijgen en de paden aan te leggen. Dat we niet alleen in ons huis kunnen genieten maar ook lekker over de wandelpaden kunnen flaneren.

Bij deze meld ik dat ik ook de twee vorige berichten heb geschreven, de reden van mijn anonimiteit ligt geheel in het feit dat er helaas mensen in de Wielewaal wonen die andere mensen willen beschadigen door respectloze opmerkingen te plaatsen die mij of mijn gezin schade aanbrengen. Waarom nu wel? Op de Facebookpagina van Wielewaal Oost hebben een paar mensen gepost dat het niet netjes is om anoniem iets te schrijven en daar ben ik het wel mee eens. Ik vertrouw er op dat we nu toch wel een keer volwassen zijn geworden en te beseffen dat we van mening mogen verschillen, maar wel met respect met elkaar moeten blijven praten en zeker nu wel elkaar hard nodig hebben en steun geven aan diegenen die het beste met ons voor hebben om de wielewaal weer het authentieke karakter te geven die het vroeger had. Zeker nu ik de gemeenteraadsvergadering heb gezien op het internet, waar ik geschokt heb waargenomen dat onze wethouder niet voor zijn bewoners staat maar achter Woonstad..

Herman PhilipsTerug naar overzicht